HA NYELVVIZSGÁRA KÉSZÜLSZ ANGOLBÓL

és fontos számodra, hogy:

tudj felkészülni az angol középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgára,
válaszd nyelviskolánkat, segítünk neked.

HOGYAN KÉSZÍTÜNK FEL TÉGED?

ÉRDEMES TUDNOD

Iskolánkban csoportos kurzusokra jelentkezhetsz, egyéni oktatást jelenleg nem vállalunk. Azonban a csoportos foglalkozásnak számos előnye van az egyénivel szemben.

Miért jó a csoportos tanfolyam?

 • Egy jó közösségben egymást motiválva fejlődtök, így egy egészséges verseny alakul ki köztetek.
 • Mivel folyamatosan megvan a heti rendszeresség, így hatékonyabb a haladásotok üteme.
 • Kiterjedtebb lesz a tudásod. Társaid feladatait együtt átnézve és őket hallgatva is sokat tanulhatsz.
 • Csoporttársadban érdekes embert ismerhetsz meg, akár új barátokra is szert tehetsz.
 • Az egyéni oktatásnál jóval kedvezőbb az ára.

IDE VÁRUNK TÉGED

Nyelviskolánkat úgy alakítottuk ki, hogy a jó hangulat mellett kényelmesen is érezd magad nálunk a felkészülés alatt.

írásbeli felkészülésedhez
társalgó
szóbeli felkészülésedhez
váróterem
pihenésedhez

NEKIK MÁR SEGÍTETTÜNK

“Látványos fejlődés, jó hangulatú órák, fantasztikus tanárok! Csak ajánlani tudom!”

Dóra

“Felszabadult, barátságos légkört tapasztaltam. A csoportos tanórák által könnyebben el tudtam sajátítani az angol nyelvet.  Ajánlom mindenkinek, akinek az elsődleges szempont az alaposság, továbbá, hogy kiváló tanároktól tanulhasson egy szép környezetben!!! “

Gvendolin

“Jó hangulatú órák, kiváló tanárok, gyors, látványos fejlődés.. 💕🙏 Szívből ajánlom!”

Adrienn

NEKED IS SEGÍTÜNK

Ha Te is középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgára készülsz, neked is segítünk a felkészülésben.

A középfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamunkat Neked ajánljuk:

 • ha B1 és B2 szint között van a tudásod és még idén szeretnél nyelvvizsgázni;
 • ha a tudásszinted B1 körül mozog és 1 éven belül tervezed letenni a nyelvvizsgát.

Ha még nem állsz ezen a szinten, akkor sem kell kétségbe esned. Nyelvvizsga alapozó tanfolyamunkat választva segítünk neked a gyors felzárkózásban. Az órákon egyszerűbb, de egyre nehezedő nyelvvizsga feladatokat gyakorlunk, így hamar elérheted a nyelvvizsgás tanfolyamunkhoz szükséges szintet.

A felsőfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamunkat Neked ajánljuk:

 • ha B2 és C1 szint között van a tudásod és még idén szeretnél nyelvvizsgázni;
 • ha a tudásszinted B2 körül mozog és 1 éven belül tervezed letenni a nyelvvizsgát.

Honnan tudhatom meg, hogy mi a szintem?

Általában már egy telefonos, vagy személyes beszélgetés után meg tudjuk mondani neked, hogy milyen szinten vagy jelenleg.

Ezen felül, ha részletesebben szeretnéd megtudni, ingyenes szintfelmérőt is biztosítunk számodra, amely alapján megtudod, hogy milyen csoportban érdemes elindulnod a felkészüléshez.

KÉSZÜLJÜNK FEL EGYÜTT

Több kurzusinfóért válaszd ki a célodat, töltsd ki az űrlapunkat, mi pedig rövid időn belül keresni fogunk a további részletekkel.

AMIT ÉRDEMES MÉG TUDNOD

 • Iskolánk a BME komplex középfokú (B2) és felsőfokú (C1) angol nyelvvizsgára készít fel téged.
 • Csoportjainkba bármikor csatlakozhatsz, nem kell tanfolyam kezdésre várnod. Akkor vágsz bele, amikor neked aktuális.
 • A felkészülés alatt a saját tankönyvünket használjuk, melyet külön kell megvenned. Induláskor ezt nálunk tudod megvásárolni, így nem kell bajlódnod különböző tankönyvek beszerzésével.
 • Ha vidéken tanulsz, akkor sem kell lemondanod a kurzusunkról. Nyelvvizsgás óráink időpontjai ehhez alkalmazkodva vannak kialakítva, így velünk együtt készülhetsz a nyelvvizsgára.
 • Ha alkalmanként nem tudod megoldani a személyes részvételt tantermi óránkra, lehetőséged van online csatlakozni.
 • Folyamatosan tartjuk veled a kapcsolatot. Zárt chat csoportban osztjuk meg Veled az iskolához kötődő lényeges infókat, tartalmakat, a Téged és csoportodat érintő fontos eseményeket, emlékeztetőket.

VIZSGA UTÁN

 • A BME komplex nyelvvizsgád akkor sikeres, ha a négy készségen összesítésben minimum 60%-os teljesítményt nyújtottál és egyúttal minden készség esetén elérted a 40%-os teljesítési minimumot is.
 • Az államilag elismert középfokú (B2) komplex nyelvvizsgáért a felvételinél 28 többletpontot kapsz. (Ez 2024-től – intézménytől függően – akár 50 pontot is érhet majd.)
 • Az államilag elismert felsőfokú (C1) komplex nyelvvizsga 40 többletpontot ér. (Ez 2024-től – intézménytől függően – akár 100 pontot is érhet majd. Részletek itt.)
 • Ugyanabból a nyelvből csak egy nyelvvizsgáért kapsz pluszpontot.

Melyik képzési területen jár a többletpont?

Minden képzési területen, kivéve művészet és művészetközvetítés képzési területhez tartozó szakok, művészeti tanárképzés, valamint az edző alapképzési szak.

AZ INGYENES NYELVVIZSGÁRÓL

Jogosult vagy az igénylésre, ha még nem töltötted be a 35. életévedet és 2018 január 1. után tettél sikeres komplex vagy részvizsgát B2 vagy C1 szinten.

Ha van már egy korábbi sikeres nyelvvizsgád egy másik nyelvből, vagy ugyanazon nyelvből de alacsonyabb szinten, szintén jogosult vagy a 2018. január 1. után letett első nyelvvizsga díjának visszatérítésére.

Szintén jogosult vagy a maximális támogatás igénybevételére, ha a komplex vizsgát részvizsgákkal szerezted meg, viszont a két bizonyítvány kiállítása között nem lehet több mint 1 év.

Ha van már egy sikeres részvizsgád 2018 előttről, és most készülsz egy újabb részvizsgára, szintén jár támogatás de természetesen csak a 2018. január 1. után letett részvizsga összegének mértékéig.

A támogatási díj összege a ténylegesen megfizetett vizsgadíj, de maximum a díj megfizetésének időpontjában érvényes kötelező legkisebb munkabér 25%-a. Ez 2024-ben 66 700 Ft.

Amire szükséged van a támogatás igényléséhez a vizsgázó nevét is tartalmazó, a nyelvvizsga díj befizetését igazoló számla másolatára és egy kitöltött támogatási kérelemre.

A nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás iránti kérelmet letöltheted innen.

A támogatást a bizonyítvány kiállításától számított 1 éven belül kell kérvényezned a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (NYUFIG), postai úton (a Budapest 1820 címre küldve) személyesen vagy akár elektonikus úton. Az elbírálás ideje 30 nap.

További információért és igénylés benyújtásért kattints ide.

A NAGY DILEMMA:
KELL VAGY NEM KELL A TOVÁBBTANULÁSHOZ A NYELVVIZSGA

nyelvvizsga
Decemberben a felsőoktatási törvény módosításakor eltörölték a nyelvvizsgához kötött diploma szerzést. Így a legújabb jogszabály szerint nyelvvizsga nélkül is át lehet venni a felsőoktatási tanulmányokat lezáró oklevelet.

Akkor miért érdemes mégis megszerezni akár az alap-, a közép-, vagy a felsőfokú nyelvvizsgát?

Egyre több felsőoktatási intézmény többlet ponttal jutalmazza azokat a középiskolásokat, akik már a felvételi előtt megszerzik a nyelvvizsgát.
Tehát nem a diploma átvételét kötik nyelvvizsgához, hanem a sikeres felvételinek az esélyét növelik meg, a papírral igazolt nyelvi tudás plusz pontokkal való díjazásával.
A 2024-es felvételi eljárástól kezdődően pedig, a korábbinál is több pontot ér majd az idegennyelvtudás. Így felvételikor az intézmények egyre jobban díjazzák a felsőoktatásba jelentkezők nyelvtudását.
Ugyanis, amíg idén egy komplex középfokú nyelvvizsga megszerzésével 28 többletpont volt szerezhető, addig a 2024-es felvételi eljárástól kezdődően, intézménytől függően akár 50 pontot is érhet. Egy komplex felsőfokú nyelvvizsga pedig az eddigi 40 helyett, akár 100 többletponttal gyarapíthatja a felvételi pontoknak a számát.
Sőt, alapfokú komplex nyelvvizsgáért, továbbá alap-, közép- és felsőfokú részvizsgáért (sikeres szóbeli- vagy írásbeli vizsga esetén) is többletpont szerezhető.
Intézményektől függően:
 • alapfokú komplex nyelvvizsgáért 10-20 közötti többletpont szerezhető
 • alap-, közép- és felsőfokú részvizsgáért 5-50 közötti többletpont szerezhető
Azt, hogy melyik intézmény mennyi ponttal jutalmazza 2024-ben a nyelvismereteket, ennél a táblázatnál tudod megnézni, az intézményi pontot kiválasztva:
 
Tehát aki nem szerez valamilyen nyelvi bizonyítványt és továbbtanulásra olyan intézményt választ, ahol díjazzák a nyelvtudást, jelentős többletponttól esik el.
További pozitív hozadéka egy jó angol nyelvtudásnak a felsőoktatásba lépéskor, hogy sokkal sikeresebben, könnyebben lehet:
 • ismerkedni, társalogni, kapcsolatokat szerezni külföldi diákokkal, csoporttásakkal (ami nem mellesleg kiváló gyakorlási lehetőség is lehet ez egyben számodra)
 • boldogulni és teljesíteni a tanulmányokat, az ottani elvárásokat, hiszen lehetnek olyan tantárgyak, tananyagok, amihez szinte csak idegen nyelven lehet hozzáférni
 • az intézményen belül külföldi továbbtanulásban gondolkodni, különböző programokat (pl. ERASMUS) megcélozni
Kicsit tovább gondolva a későbbi munkahelyeket, ahol még elvárás is lehet a bizonyítvány, de még nagyobb (alap)elvárás a jó nyelvismeret, a magabiztos nyelvtudás.
Érdemes tehát neked is minél hamarabb megszerezned a nyelvvizsgát, a hozzá szükséges nyelvtudást, hogy meglegyen a szükséges pontszámod a felvételidhez, a boldoguláshoz pedig a tudásod.
Hiszen így, a felsőoktatási tanulmányaid alatt, nem kell azon aggódnod, gondolkodnod, hogy a kötelezően teljesítendő tantárgyak mellett hogyan tudj még nyelvvizsgát is, vagy legalább valami használható nyelvtudást is megszerezni, hanem a meglévő nyelvtudásodat kamatoztatva, könnyen fejlesztheted magad egyre magasabb, komolyabb szintre.
 
A nyelvvizsgára való felkészülésedhez nyelviskolánkat is választhatod, hiszen tanfolyamainkon hatékonyan és célirányosan készítünk fel téged, akár középfokra, akár felsőfokra.